NYITVA VAGYUNK!

Ražnjići

A Ház Specialitásai

RAŽNJIĆI

Próbáld ki ebédre házunk specialitását, a nyársra fűzött, mustárban pácolt, porhanyós sertéstarját! Hagyományosan tejfölös hagymával, ajvárral, lepénnyel kínáljuk, de köretként a sült burgonya is jól áll neki. Aki viszont kalóriaszegényebb körettel szeretné elfogyasztani, annak a grillezett zöldségköretünket ajánljuk hozzá.

Allergén anyag: glutén, zeller, mustár

MÉRET:




KÖRET:








Az étel ára: 2511 Ft

 

 

Ražnjići - Tudtad róla

A Ražnjići-t a szerb sasliknak is hívják. Ha már a nemzetközi konyhánál tartunk, akkor a görög souvlaki (szuvláki), vagy a török şaşlık (saslik) szerb megfelelője. Az étel neve a ražanj szóból származik, ami (nem is olyan meglepő módon) nyársat jelent.

Eredetileg ez a szerb étel is bárányból készült, de az idők során áttértek a szakácsok a disznóra, a marhahúsra és a kettő (tetszőleges) kombinációjára. Fontos, hogy először mindig be kell pácolni a húst, aztán grillen megsütni. Gyerekeknek kisebb pálcikákra fűzik, és még csirkéből, alig fűszerezve is készítik. Jól esik a tengerparton, de akár egy füstös szerb kocsmában, vagy fesztiválon is.

Népszerű fogás étlapunkon, mustárban pácolt sertéstarjából kínáljuk, mert szerintünk így a legfinomabb. Természetesen tejfölös hagymát, ajvárt és lepényt is adunk mellé. Jó étvágyat kívánunk!

Weboldalunk Sütiket (Cookie) használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja a Cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.